Bakkerij werkzaamheden
De drie In-Made bakkerijen hebben elk hun eigen specialiteit. In PI Krimpen worden jaarlijks 500.000 broden gebakken. Deze broden zijn voor gedetineerden van een aantal gevangenissen. In JC Zaanstad ligt de focus op banket en patisserie, met taarten en speciaal gebak. In PI Nieuwegein is de bakkerij gespecialiseerd in koeken voor horeca en evenementen.
Bakkerij PI Krimpen aan den IJssel
Van deeg tot verpakking
Naast het bakken van brood, koek of gebak wordt in sommige bakkerijen ook verpakt. Denk aan portieverpakkingen of het combineren met andere voedingsproducten. Alles gebeurt onder begeleiding van ervaren vakmensen.
Kansen voor de toekomst
De bakkerijen zijn erkende leerbedrijven. Gedetineerden leren het bakkersvak in de praktijk en werken tegelijk aan hun certificering en een nieuw toekomstperspectief.
Bakkerij JC Zaanstad
Opleidingsmogelijkheden binnen de bakkerij
Gedetineerden kunnen het getuigschrift ‘werken in de bakkerij/broodbakker’ behalen en praktijkverklaringen als assistent horeca, voedingsindustrie of uitvoerend bakker.