Uitgelicht
 
De Fabriek – PI Almelo

Leer- en werkbedrijf
De Fabriek in Almelo is een leer- en werkbedrijf, waar gedetineerden, werkgestraften, mensen met een beperking en langdurig werklozen gezamenlijk werken aan hun re-integratie. Zij krijgen in De Fabriek ook de kans om te leren. Beroepsgerichte vaardigheden, zoals hygiënisch werken, én algemene. Hiermee zijn erkende certificaten te verdienen, die de kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Flowpack
PI Almelo is een landelijke koploper op het gebied van machinaal verpakken. Een ervaren team bedient het moderne machinepark. De flowpackers worden handmatig gevuld en volautomatisch verpakt, met snelheden tot vijftig verpakkingen per minuut. PI Almelo volgt ontwikkelingen op de voet en speelt soepel in op klantwensen. Veel kan, meer is altijd bespreekbaar.

Hygiënisch en veiligheid
Voedselveiligheid en hygiënisch werken zijn van cruciaal belang in elk bedrijf dat voedsel produceert of verwerkt. De Fabriek is BRC-gecertificeerd. Aan alle eisen die het British Retail Consortium stelt, is voldaan. Een goede garantie voor opdrachtgevers. HACCP-richtlijnen zijn bedoeld om te voorkomen dat voedsel onveilig wordt. Voor elke productiefase heeft De Fabriek de risico’s in kaart gebracht en hoe die zijn te voorkomen. Veilig en hygiënisch werken zijn ingebed in het hele productieproces. Alle gedetineerden die met voedsel werken, hebben training gekregen op het gebied van voedselhygiëne. Via In-Made hebben zij het verplichte HACCP-certificaat behaald. Of zij leren ervoor.

De winkel
In juli 2017 is In-Made gestart met een eigen ‘winkelketen’. Zes distributiecentra – de In-Made winkels – leveren de wekelijkse boodschappen aan de gedetineerden in Nederland, ruim 9000 klanten in totaal. Door In-Made opgeleide gedetineerden verzorgen het werk: vakken vullen en bestellingen afhandelen. Het assortiment en de prijzen zijn in alle winkels gelijk. Schappelijk ook, dankzij gezamenlijke inkoop. Gedetineerden die de winkel ‘runnen’ ontwikkelen nuttige vaardigheden op het gebied van voeding, hygiëne en logistiek. De In-Made Praktijkschool zorgt voor certificering.
Veel vers
Er is veel vraag naar vers. De winkel van PI Almelo kan de vraag goed aan. Het team levert producten als vleeswaren, zuivel en fruit vanuit drie temperatuurzones. Dit versnelt het leveringsproces. Wat vers in de winkel ligt, moet de klant vers bereiken.

Kruidenierswaren
Kruidenierswaren vormen de basis van de supermarkt. Het aanbod van de In-Made winkels is afgestemd op de wensen van de gedetineerde klant. Bijna alles is voorverpakt: hagelslag, sapjes, tissues, koekjes en thee. Dat was vroeger wel anders. In kruidenierswinkels werden koffie, suiker en specerijen met de hand afgeschept. Pas in de jaren vijftig, met de opmars van zelfbedieningswinkels, kwam hier verandering in. In-Made winkels gaan mee met de tijd en spelen in op trends zoals digitaal bestellen.

 

In-Made360 ©2019
Created by Ivo Vrancken | Beeldmaker
Privacy Statement