Uitgelicht
 
Werkzalen Justitieel Centrum Zaanstad

Bij het grootste en een van de modernste detentiecentrum van Europa, staat het motto centraal: “Binnen beginnen om buiten te blijven!”

In-Made, het arbeidsbedrijf van Justitieel Centrum Zaanstad, omarmt deze filosofie en biedt gedetineerden de kans om van binnenuit te groeien en zich voor te bereiden op een succesvolle terugkeer naar de samenleving.

Praktijkschool
Met 24 werkzalen biedt In-Made diverse werkzaamheden, variërend van verpakkingswerk en assemblage tot fietsassemblage en een professionele wasserij. Hier staat het unieke talent van elke gedetineerde centraal. De In-Made Praktijkschool ondersteunt hen met erkende praktijkverklaringen, certificaten en zelfs volledige MBO-2 diploma’s.

Zuiver Koffie
Een opvallende samenwerking met Zuivere Koffie geeft het programma een uniek karakter. Samen runnen ze een koffiebranderij en barista-koffiezaak binnen de gevangenismuren. Zuivere Koffie biedt niet alleen heerlijke koffie, maar ook een perspectief op werk in sectoren als horeca en logistiek. Het resultaat? Een opmerkelijk hoog slagingspercentage bij re-integraties na detentie.

Overheidsinnovatie Award 202
Een bekroning op het succes! Bekijk de video waarin Jemuel Lampe, founder en eigenaar van Zuiver Koffie, vertel over het succes en hoe het concept van Zuivere Koffie & JC Zaanstad de Overheidsinnovatie Award 2023 van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) heeft gewonnen.

Netwerk van succes
Justitieel Centrum Zaanstad en haar partners in de regio Noord-Holland werken aan geslaagde re-integraties. Een netwerk van gemeentes, bedrijven en ketenpartners ondersteunt gedetineerden hierbij op hun weg naar een hernieuwde start op de arbeidsmarkt.

Eerder Uitgelicht

In-Made360 ©2023
Created by Ivo Vrancken | Beeldmaker
Privacy Statement