Uitgelicht
 
Werkzalen Penitentiaire Inrichting Rotterdam Hoogvliet

Werkzaal Onderhoud
Schoonmaak, glasbewassing, reparaties, schilderwerk en groenonderhoud. De gedetineerden van PI Hoogvliet verzorgen het allemaal. Dagelijks zijn ploegen aan het werk in de gangen, productieruimtes en toiletten. De inrichting levert de machines en hulpmiddelen die daarbij nodig zijn. Denk aan professionele boenmachines voor de schoonmakers. En zwabbers, emmers en sponzen.

Gedetineerden kunnen het schoonmaakvak hier leren. Onder leiding van een interne SVS-docent met licentie, zijn certificaten en diploma’s te halen. Bijvoorbeeld het diploma ‘Basisopleiding Schoonmaken + module Traditioneel’. Dit bestrijkt zowel machinaal als handmatig schoonmaakwerk. De vraag naar deskundig personeel is groot in de schoonmaakbranche. Via In-Made behaalde diploma’s vergroten de kans op betaald werk na detentie aanzienlijk.
Werkzaal Verpakken
Even op het werkschema kijken. Vandaag is het decoratiemateriaal. Morgen arriveert een partij elektronica. De afdeling Verpakken kan het wisselende werk goed aan. De productieruimte is praktisch ingedeeld. Er staan royale werktafels. Alle hulpmiddelen zijn stand-by voor het afwegen, sealen en stickeren. PI Hoogvliet is al vele jaren een betrouwbare partner voor opdrachtgevers in de regio.
Arbeidsmedewerkers geven sturing en advies. Gedetineerden krijgen de kans om te leren. Algemene werknemersvaardigheden en vakgerichte. PI-Leanprincipes komen aan bod: denken vanuit de klant, werken met minimale verspilling. Meedenken over mogelijke verbeteringen wordt gestimuleerd. Via de In-Made Praktijkschool zijn erkende certificaten te halen. De kans op betaald werk na detentie neemt hiermee toe.

Eerder Uitgelicht

In-Made360 ©2023
Created by Ivo Vrancken | Beeldmaker
Privacy Statement