Uitgelicht
 
Werkzalen Penitentiaire Inrichting Roermond

Werkzaal Montage
De voormalige metaalwerkplaats in de PI Roermond leent zich goed voor montagewerk. Speciale machines en gereedschappen zijn volop aanwezig. De ruimte is overzichtelijk ingedeeld. Dagelijks werkt een team gedetineerden er aan een keur van opdrachten. Vooral afvoerkanalen worden hier geassembleerd. Arbeidsmedewerkers en voormannen begeleiden het werkproces. En zien erop toe dat de kwaliteit van elk eindproduct deugt.

Werkzaal Verpakken
Bedrijvig is het altijd in de werkzaal Verpakken. Gedetineerden ‘picken orders’, sealen pakketjes en vullen dozen. Arbeidsmedewerkers en voormannen bewaken de voortgang en de kwaliteit van het werk.
Productiewerk en logistieke taken moeten goed op elkaar aansluiten. PI Roermond heeft het prima voor elkaar en kan vlot schakelen tussen wisselende opdrachten. Grote klussen zijn geen enkel probleem.
Werkzaal Logistiek
De juiste goederen, op de juiste tijd, op de juiste plaats . PI Roermond maakt het waar. Een team van DJI-medewerkers en gedetineerden zorgt ervoor dat het goederenverkeer niet stokt maar stroomt. Grondstoffen arriveren op tijd in de werkzalen. Leefafdelingen ontvangen hun bestellingen op het gevraagde moment.
Laden en lossen
Ook dit is logistiek werk: het laden en lossen van vrachtwagens met mechanische hulpmiddelen. Gedetineerden die het VCA-diploma op zak hebben, kunnen het op de werkvloer leren. Ze staan daarbij onder direct toezicht van ervaren magazijnmedewerkers. Heftruckcertificaten zijn te behalen. Ze bieden perspectief op een baan in de logistieke sector.

In-Made360 ©2023
Created by Ivo Vrancken | Beeldmaker
Privacy Statement