Uitgelicht

In-Made Productie- en Leerbedrijf PI Almelo & De Fabriek

Leer- en werkbedrijf

In-Made Almelo, uw inclusieve partner voor productiewerk, hoogwaardige assemblage en BRC-gecerticficeerd verpakken van food in de regio Overijssel. Midden in het Twentse land, centraal gelegen tussen Zwolle en Enschede, ligt de gevangenis “De Karelskamp” en werkbedrijf “De Fabriek”. Op deze twee locaties beschikken over voldoende mankracht die onder vakkundige begeleiding van onze arbeidsbegeleiders een breed scala aan productiewerk voor bedrijven uitvoert.

PI Rotterdam - Metaal

De locatie PI Almelo “de Karelskamp”
Hoewel deze gevangenis relatief klein is biedt zij haar opdrachtgevers een grote veelzijdigheid aan werkzaamheden. De kracht van Almelo zit in haar flexibiliteit om steeds weer adequaat te reageren op nieuwe klantvragen gecombineerd met een groot kwaliteitsbewustzijn. Hierdoor is Almelo als co-maker/co-packer en échte partner die opdrachtgevers langdurig ontzorgt. De vakkundige arbeidsbegeleiders “werkmeesters” spelen daarbij een sleutelrol.

Voeding
Op het gebied van hoogwaardige assemblage en geautomatiseerd verpakking van food is Almelo landelijk een begrip binnen de formule In-Made. Bij alle productielijnen wordt tevens gebruikt gemaakt van LEAN inzichten.

PI Rotterdam - Coating

Locatie De Fabriek
Echt een nieuwe start! Werken in detentie is vast onderdeel van het dagprogramma van gedetineerden. Echter, het kan ook een voorbereiding zijn op een nieuwe start zijn. Daarom biedt DJI op enkele plekken in Nederland de optie om in de laatste fase van de detentie “buiten de muur” te werken.

De Fabriek is een productie- en ontwikkelbedrijf waar geselecteerde gedetineerden in de laatst fase van hun detentie aan het werk gaan. Hierbij werkt PI Almelo samen met andere sociaal-maatschappelijke partners die ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt begeleiden.

In-Made Praktijkschool
In-Made Almelo is een erkend S-BB leerbedrijf en onze arbeidsbegeleiders zijn erkend praktijkbegeleiders. Door een samenwerking met MBO-instelling Andere Start kunnen gedetineerden via de zogenaamde 3e leerweg branche-erkende (vak)diploma’s behalen. Daarmee leggen gedetineerden een stevige basis voor een nieuwe start en krijgt u als werkgever een gekwalificeerde arbeidskracht.

Eerder Uitgelicht

In-Made360 ©2023
Created by Ivo Vrancken | Beeldmaker
Privacy Statement